gastro postao
Ugrijte se varivom od bakalara i kukuruza u hladnijim danima
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 354
Potrebno vam je
- 2 mala žlica ulje suncokretovo
- 1 kom luk ,crveni
- 2 kom celer stabljika
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 600 ml mlijeko kravlje, obrano
- 200 g bakalar
- 300 g kukuruz u zrnu, suhi
- 2 mala žlica svježi timijan
- 2 žlica peršin, list
- sol
- papar
Priprema
- Bakalar ispeći na grill tavi pa nasjeckati na manje komadiće.
- Kukuruz kuhati u kipućoj vodi oko 5 min.
- Na zagrijanom ulju u većoj posudi pirjati luk i celer dok luk ne omekša. Zatim umiješati brašno i kuhati oko 1 min da se smjesa zgusne. Posudu maknuti s vatre pa postupno ulijevati mlijeko miješajući.
- Dodati bakalar, kukuruz i timijan. Nježno promiješati pa zagrijati do vrenja. Poklopiti posudu i kuhati oko 5 min.
- Maknuti s vatre i začiniti sa soli i paprom. Posipati nasjeckanim peršinom