gastro postao
Iskoristite slatko šumsko voće za slastan doručak
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 535
Potrebno vam je
- 150 g šumsko voće
- 0.50 šalica bademovo mlijeko
- 1 mala žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 1 mala žlica limunov sok
- 2 šalica jogurt (3.2% masti)
- 0.50 šalica badem, oljušteni suhi
Priprema
- Odleđeno ili svježe voće ocijediti, pomiješati s mlijekom, šećerom i limunovim sokom te zagrijati u srednjoj posudi, miješajući dok se ne otopi šećer.
- Kuhati nekoliko minuta, dok ne ispari gotovo sva tekućina i smjesa ne postane sirupasta, ali paziti da se voće ne raspadne.
- Smjesu prebaciti u zdjelu i ostaviti da se ohladi u hladnjaku.
- Jogurt podijeliti u dvije veće šalice ili zdjelice te u svaku dodati polovicu smjese od voća sa sokom i ukrasiti usitnjenim bademima.