Recepti 13. listopada 2014.

Wok s tjesteninom

Wok s tjesteninom
gastro postao gastro.24sata.hr
U woku prepržite svinjetinu, tikvice, papriku i poslužite uz željenu tjesteninu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 359

Potrebno vam je

  • 300 g tjestenina s jajima
  • 200 g svinjetina, mršava
  • 4 kriška pršut
  • 2 kom tikvice, zelene
  • 1 kom rog paprika
  • 10 kom masline, zelene, slane konzerv.
  • parmezan
  • ulje maslinovo
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.
  2. Svinjetinu izrežite na kockice, začinite po želji i prepržite u woku u ulju pa izvadite sa strane.
  3. Tikvice izrežite na polumjesece, a papriku na trakice. U woku 2 žlice maslinova ulja popržite papriku 3 minute, dodajte tikvice i pržite još 1 minutu, začinite soli i paprom. Masline narežite na kolutiće i dodajte tikvicama.
  4. U prženo povrće dodajte ocjeđenu tjesteninu i dobro promješajte.
  5. Pri serviranju tjestenini dodajte pršut narezan na trakice i obilno pospite svježe naribanim parmezanom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.