gastro postao
Tradicionalni recept pripreme domaćih njoka nalaže da se svaki oblikuje na ribežu i “zavrne”
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 384
Potrebno vam je
- 500 g krumpir, zreli
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom jaje kokošje
- sol
- ulje maslinovo
- rukola
- 400 g hobotnica
- 2 režanj češnjak
- 1 kom luk ,crveni
- riblji temeljac
- svježe mljeveni papar
- 1 kom rajčica, crvena
Priprema
- Njoke pripremite tako da prosijete brašno, krumpir skuhate i ogulite te narežete na što manje komade ili protisnete kroz tijesak dok je još vruć.
- Dodajte brašno, maslac, jaje i posolite. Izradite tijesto, podijelite ga na dva do tri dijela, svaki oblikujte kao valjak i režite komade jednake veličine.
- Kuhajte njoke u slanoj kipućoj vodi otprilike 10 minuta i procijedite.
- Rajčicu ogulite, narežite na manje komade te pirjajte na malo protisnutog češnjaka i luka koji ste podlijevali dok se nije zastaklio.
- Hobotnicu narežite na kolutiće te dodajte rajčici. Pirjajte na srednje jakoj vatri podlijevajući ribljim temeljcem.
- Kada je umak kuhan, dodajte procijeđene njoke. Promiješajte, začinite solju i paprom te maslinovim uljem.
Izvor "S okusom mora i soli", Večernji list