gastro postao
Uživajte uz laganu kombinaciju tjestenine i morskih plodova
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 418
Potrebno vam je
- 500 g široki rezanci
- 500 g repovi kozica
- 50 g panceta
- 1.50 dl vino bijelo
- 1.50 dl ulje maslinovo
- 2 dl vrhnje za kuhanje
- 2 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- ružmarin
- peršin, list
Priprema
- Na maslinovu ulju propržite luk te ga pirjajte podlijevajući vodom dok ne postane kašast. Dodajte pancetu i nasjeckani češnjak te nastavite pirjati 5-6 min. Dodajte kozice (ili miješane morske plodove), vino i vrhnje za kuhanje.
- Posolite, popaprite i dodajte peršin te malo ružmarina. Na laganoj vatri sve pirjajte još 7-8 minuta. U vatrostalnu zdjelu istresite kozice pa dodajte zelene rezance koje ste skuhali "al dente". Sve dobro pomiješajte i poslužite.
Izvor Skuhatćute