Recepti 13. listopada 2014.

Zlatni arancini sa sezonskim povrćem

Zlatni arancini sa sezonskim povrćem
gastro postao gastro.24sata.hr
Simpatične rižine okruglice dolaze iz Italije, a možete ih pripremiti s povrćem, ribom, kratko prženom pancetom

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 369

Potrebno vam je

  • 200 g riža, nepolirana
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 0.50 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 2 žlica parmezan
  • 3 kom jaje kokošje
  • krušne mrvice
  • ulje maslinovo
  • 2 dl ulje suncokretovo

Priprema

  1. U lonac ulijte oko 6 dl mlake vode. Posolite. Kada voda zakuha, dodajte rižu koju treba kuhati 18 min, zatim procijedite i protresite te ostavite da se ohladi.
  2. Povrće operite i nasjeckajte ga na male kocke. U tavici na maslinovu ulju kratko pržite češnjak, samo nekoliko minuta, tek toliko da aromatizira ulje. Pržite li ga dulje, postat će gorak.
  3. Izvadite češnjak i u tavu dodajte kockice tikvica, patlidžana i paprike. Lagano i kratko pržite na malo ulja koje je poprimilo aromu češnjaka. Kada je prženo, ohlađenoj riži dodajte sve povrće, naribani sir, razmućeno jaje te sve dobro izmiješajte.
  4. Rukama oblikujte kuglice – arancine promjera oko 8 centimetara.
  5. Ostala dva jaja istucite i posolite. Arancine uvaljajte u mrvice pa u jaje, a nakon toga ponovno u mrvice te ih pržite u vrućem ulju dok ne dobiju zlatnožutu boju.
  6. Servirajte uz marinirane tikvice.

Izvor 'Tako me mama učila', Marina Gaši

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.