15. rujna 2015.

Bruno Šimleša: Ljubav je kada kuhamo zajedno

simlesa
foto: Robert Anić/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Nacionalni projekt Blessfood – Večera s porukom se nastavlja i najavljuje još jednu humanitarnu priču, a ovoga puta u ulozi domaćina naći će se pisac i voditelj Bruno Šimleša.

Veliki nacionalni projekt Blessfood – Večera s porukom nakon 10 uspješno održanih večera, nastavlja sa svojom humanitarnom pričom. Ulogu domaćina preuzima najuspješniji hrvatski autor knjiga o duhovnosti i životu Bruno Šimleša, koji će u četvrtak 17. rujna u 20 sati u  prekrasnom ambijentu zagrebačkog restorana Atlanta Bocca Marai okupiti drage prijatelje i sve ljude dobrog srca u vrhunskom gastronomskom i humanitarnom druženju.

Bruno je odabrao menu u kojem će sigurno uživati kako on tako i njegovi gosti: Covert, Bruschette s goveđim hrbtom i emulzijom povrća, Fuži s tartufima, Pačji confit s pjenicom od krumpira, aj jus od vanilije i naravno za kraj slastica

blessfood | Author: Promo foto: Promo

Prikupljena sredstva s večere, Bruno će donirati Udruzi "SVE za NJU" koja pomaže ženama oboljelim i liječenim od raka.

"Izuzetno cijenim rad udruge Sve za nju. Bilo bi sjajno kada nikome od nas ne bi zatrebala njihova pomoć, ali ako se nađemo u situaciji da se borimo s karcinomom, oni su najbolja adresa za podršku, razumijevanje i informacije. Novac je namijenjen za psihološki centar koji pomaže ne samo oboljelima, nego i članovima njihovih obitelji. I rade to savjesno, stručno, ali i ljudski, tako da uopće nisam razmišljao kada sam birao kome ćemo usmjeriti prihode od Večere s porukom", ispričao nam je Bruno Šimleša

U kuhinji, Bruno se, kako kaže snalazi solidno, pogotovo u jednostavnim jelima. "Čak i pospremam tijekom kuhanja tako da kuhinja ne izgleda kao da je pala atomska bomba. Volim kada doma kuhamo zajedno, i onda je manje-više svejedno što se nađe na stolu. Uživam u argentinskom pečenju, domaćoj pizzi, lungićima a la Maja za koje sam uvjeren da je začin zapravo čarobnost. A što se tiče slastica, prolazi sve što sadrži čokoladu. Mnogi me pokušavaju uvjeriti da i voće može proći kao desert, ali nema šanse da uspiju".

Tjestenina na sto načina je ono što Šimleša najviše voli kuhati. "Jednostavno, brzo i ukusno. S kozicama i porilukom u bijelom umaku. S piletinom, brokulama, mrkvom, komoračem i rajčicama. Moj bolognese umak s twistom, jaaako mnogo umaka od rajčice, s mrkvom, čista junetina… Dakle, tjestenina na sve moguće načine", ispričao nam je Šimleša. 

Na njegovom stolu, osim klasične domaće hrane (pečena piletina i slično), najčešće će se naći talijanska i kineska kuhinja,  a želja mu je usavršiti se u varivima jer ga ona vraćaju u djetinjstvo, "u bakinu kuhinju koja je uvijek zračila toplinom".

Svi koji se žele pridružiti ovoj humanitarnoj akciji i prisustvovati Blessfood – Večeri s porukom domaćina Brune Šimleše, svoje ulaznice mogu osigurati na internetskoj stranici www.entrio.hr i svim prodajnim mjestima Entria, a više informacija o projektu možete pronaći na Blessfood - Večera s porukom

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.