S obzirom na to da obožavam slatko i da bih mogla stalno jesti raznorazne slatke delicije, bila sam prisiljena pronaći neku zdraviju alternativu. Kao što sam vam već ranije pisala, nedavno sam otkrila i upoznala brojne prednosti makrobiotičke prehrane koju preporučujem svima, pa čak i maloj djeci. Ona, između ostalog, potiče i smanjenje unosa rafiniranog bijelog šećera koji vrlo negativno utječe na naše zdravlje.
Upravo zato, ovaj put vam donosim recept za zdravi, ali neodoljivi puding od prekrasne proljetne namirnice - jagode. Prepustite se užitku pripreme ove slastice i svakako mi se javite s dojmovima!
Sastojci su dostatni za dvije porcije, a za pripremu je potrebno samo 15 minuta, jer radi se o vrlo jednostavnom desertu brze pripreme.
Sastojci:
- 100 ml sojinog mlijeka
- 2 žlice kokosovog mlijeka
- 2 žlice smeđeg šećera ili javorovog sirupa
- 6 svježih jagoda ( 4 za puding, 2 za ukrašavanje)
- 2,5 g želatine
- Listići mente
Priprema:
- Operite jagode i usitnite ih na komadiće.
- Sve osim želatine stavite u blender i miksajte dok ne dobijete kašastu smjesu
- Smjesu koju ste dobili prebacite u lonac i kuhajte 2-3 minute na srednje jakoj vatri, konstantno miješajući
- Smanjite vatru, ubacite želatinu te nastavite miješati dok se ne otopi.
- Isključite štednjak, puding izlijte u posudice za serviranje te ostavite 30 minuta do sat vremena da se ohladi (vruću hranu ne stavljajte odmah u hladnjak, kako mu se temperatura ne bi promijenila i pokvarila ostalu hranu).
- Zdjelice s pudingom ostavite u hladnjaku na sat vremena.