gastro postao
Ako se zaželite nečeg ultra brzog, pez puno "prtljanja", i bez pečenja, onda je ovo recept za vas! :) I što je najbolje, vratit će vas u djetinjstvo, vjerujte mi! :)
Doslovno je sve gotovo za 20tak min, uključujući i pripremu... ;) jedino što morate kratko pričekati da se malo ohladi. Ovo je zapravo "njegov" recept, radio ga je od početka do kraja... ;) Ja sam ovdje bila samo u službi dekoracije i fotkanja. :)
Recept:
Podloga:
- Petit Beurre keksi
Krema (narančasta):
- 1 l vode
- 1/2 kg breskvi
- 8 žlica šećera
- 2 pudinga od vanilije
Krema (bijela):
- 3 dcl slatkog vrhnja
- 4 dcl milerama
- 4 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
Postupak:
Krema (narančasta):
- Breskve oguliti i narezati na manje kockice.
- Od 1 l vode uzeti par žlica, te umutiti puding od vanilije.
- Ostatak vode staviti na vatru, staviti šećer, te ostaviti da zavrije.
- Ubaciti kockice breskvi, te pustiti cca 5 min da se kuha na laganoj vatri.
- Dodati puding, te miješati dok se smjesa ne stisne
Krema (bijela):
- Mikserom razraditi slatko vrhnje.
- U mileram dodati šećer, i vanilin šećer te sve dobro izmiješati.
- Postepeno umiješati slatko vrhnje u mileram.
Slaganje:
- Na dno pleha (30x20 cm) poslagati Petit Beurre kekse, te preko njih preliti vruću smjesu od breskvi i pudinga.
- Na to opet staviti red keksa, te ostaviti da se malo ohladi.
- Nakon što se ohladilo, preliti kremom od milerama.
- Staviti u hladnjak na par sati da se dobro ohladi.
Dobar tek!
Tihanu možete pratiti i na njezinom blogu Tiha u Zemlji Slatkiša iFacebook stranici.