gastro postao
Mateja vam predlaže finu sezonsku slasticu u kojoj ćete garantirano uživati!
Savršeno sočan sezonski kolač. Možete ga kombinirati sa voćem po izboru. Ako još niste isprobali skutu/ricottu ovo je pravi recept za vas.
Sastojci:
- 100g oštrog brašna
- 100g mljevenih badema
- 170g smeđeg šećera
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- burbon vanilija
- malo cimeta
- korica naranče ili limuna
- 300g skute/ricotte
- 110g maslaca (dobra zamjena može biti maslinovo ulje)
- 4 jaja
- maline, borovnice, ribizl (oko 200g)
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 180C. Pripremite kalup (22cm) možete i veći ali će kolač biti niži.
- Obložite papirom za pečenje i premažite maslacem.
- Maslac rastopite. U jednoj posudi izmiješajte brašno, bademe, sol, šećer, prašak za pecivo, vaniliju i cimet.
- U drugoj posudi miksajte skutu i jaja dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesi skute i jaja dodajte suhe sastojke i izmiješajte ručno sa špatulom.
- Na kraju dodajte maslac, također ručno. Dodajte voće, dio ostavite da možete rasporediti po vrhu. Polako umiješajte voće, pazite da ga ne zdrobite.
- Smjesu rasporedite u kalup i poravnajte. Po vrhu rasporedite ostatak voća. Pecite 50ak minuta, provjerite čačkalicom.