Kolumne 19. travnja 2016.

Savršenstvo jednostavnosti: Mladi špinat s domaćom tjesteninom

Špinat
foto: Danijel Živković
gastro postao gastro.24sata.hr
Špinat je namirnica vrlo bogata željezom i vitaminom C. Lisnata je biljka zelene boje koju djeca baš i ne vole.

Osim variva i na mlijeku špinat možete pripremiti i kao salatu.

Ja sam se za ovaj put odlučio za domaću tjesteninu s jajima i špinatom.

Sastojci:

  • 500 g mladog špinata
  • 4 jaja
  • 500 g domaće tjestenine
  • 1/2 žličice KOTANYI mješavine začina s paprom
  • 1/2 žličice KOTANYI tomatto začina
  • 1/2 soli
  • ZVIJEZDA maslinovo ulje
Špinat | Author: Danijel Živković foto: Danijel Živković

Priprema:

1. Tjesteninu skuhajte
2. Špinat operite i nakidajte na manje komade
3. Na maslinovom ulju propirjajte špinat dok ne uvene i ne omekša (osim ulja špinat će pustiti i svoju vodu)
4. Kada je omekšao dodajte izmućena jaja u koja ste dodali začine
5. Nakon što su se jaja kratko zapekla sve izmiješajte s tjesteninom

Dobar tek!

Danijela Živkovića pratite na njegovoj stranici Kuhanje je lako!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.