Srijeda na blogu weareatlove.com znači dan za sendvič! Srijedom se trudimo ubaciti slasne i neodoljive sastojke između dvije šnite kruha i od običnog sendviča učiniti fantastičan obrok! Upravo zato srijedom nas se sjetite i potražite ideju za vaš sljedeći sendvič! #wednesdaysandwich
Danas je u sendviču završila savršena, sočna i meka pečena svinjetina. Donosimo vam recept za odlično svinjsko pečenje, a sve slučajne ostatke ubacite sutradan u sendvič.
Za pečenje:
- 2 kg svinjetine, plećka
- 1 žličica soli
- ½ žličice mljevenog crnog papra
- 1 žličica mljevenih sjemenki korijandera
- 1 žličica mljevenih sjemenki žute gorušice
- 1 žličica sušene kadulje
- 1 žličica mljevene crvene paprike
- ¼ žličice čilija
- 3 češnja češnjaka
- 100 ml maslinovog ulja
Priprema:
1. Sve začine i češnjak dobro istucite u mužaru. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na laganoj vatri i na kratko sve iz mužara ubacite u tavu, minutu do dvije. Pustite da se smjesa začina ohladi.
2. Očistite plećku od masnoća. Dobro utrljajte ohlađenu smjesu začina u svinjetinu. Povežite meso koncem za kuhanje tako da bude kompaktno. Zamotajte meso u plastičnu foliju i stavite hladiti najmanje 8 sati, najbolje preko noći.
3. Prije pečenja meso mora odstajati na sobnoj temperaturi 1 sat.
4. Zagrijte pećnicu na 190C i pecite meso 45 minuta.
5. Zatim smanjite temperaturu na 150C i pecite još oko 1 sat i 45 minuta, dok meso ne postane meko.
6. Kada je meso pečeno izvadite ga iz posude u kojoj se peklo, ostavite da odstoji 30ak minuta na sobnoj temperature prije rezanja.
Svakako sačuvajte sok od pečenja koji ćete preliti preko narezanog mesa a sutradan po sendviču!
Za sendvič:
- 1 deblja šnita bijelog kruha
- 2 šnite pečenja
- 2 žlice soka od pečenja
- 1 manja šaka rikole
- 1 rotkvica, narezana na šnitice
- 1 žličica maslinovog ulja
- 1 žličica soka od limuna
- Sol, papar
Priprema:
1. Podgrijte meso zajedno sa sokom od pečenja. Narežite toplo meso dijagonalno na tanke trake, stavite na kruh i prelijte sa sokom od pečenja.
2. Rikolu i rotkvice začinite solju i paprom, pomiješajte sa maslinovim uljem i sokom od limuna i stavite na sendvič.
Uživajte!