Za ovu tortu stvarno nemam riječi koliko nas je oduševila svojim ukusom, kombinacijom sočnog biskvita sa mrkvom i kremom od sira u kome je dominirao okus naranče. Neću puno duljiti, već mogu samo preporučiti ovaj recept svima koji žele isprobati nešto novo.
Sastojci:
Biskvit
- 250g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 300g šećera
- 2 žličice cimeta
- 300ml ulja
- 4 jaja
- 100g sjeckanih oraha
- 500g naribane mrkve
Krema
- 200g margarina sobne temperature
- 500g krem sira (ABC, Philadelphia...)
- 400g punomasnog kiselog vrhnja
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 220g šećera u prahu
- 1 manja naranča
Priprema biskvita:
- Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo, dodajte šećer i cimet, sve izmješajte.
- Uključite mikser na lagano i sipajte ulje i jedno po jedno jaje.
- Dodajte naribanu mrkvu i sjeckane orahe, te kratko sjedinite najmanjom brzinom miksera.
- Na okrugli kalup (moj je 26 cm) postavite masni papir i ulijte trećinu smijese.
- Stavite peći u zgrijanu pećnicu na 160 stupnjeva 45 min.
- Tako ponovite pečenje još dva puta, dobit ćete tri jednaka biskvita.
- Biskvite ostavite da se ohlade.
Priprema kreme:
Margarin sobne temperature izradite s krem sirom.
Dodajte kiselo vrhnje, šećer u prahu, ekstrajt od vanilije, sok od naranče i ribanu koricu od naranče i sve dobro sjedinite
Slaganje:
1. Biskvit
2.Krema
3.Biskvit
4. Krema
5. Biskvit
6. Ostatkom kreme premazati cijelu tortu, po površini možete naribati malo mrkve.
7. Ostavite tortu da prenoći u frižideru
Natašu možete pratiti i na blogu Kolaci.biz te na Facebook stranici.