Kolumne 27. siječnja 2017.

Nema bolje: Torta od naranče i čokolade

Torta
foto: Davor Puklavec/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte sjajan spoj Markovih omiljenih sastojaka u mini torti čarobnog okusa

Ovaj kolač je spoj možda najboljih okusa, čokolade i naranče! To je dosta mali kolač za mini kalupe, ali je zato bogat okusom. Za njega nisam koristio neki poseban recept, već sam od oka stavljao i miksao sastojke dok nisam dobio nešto nalik smjesi za biskvit.

Za biskvit će vam trebati(otprilike):

  • 100g glatkog brašna
  • 20g kakaa u prahu
  • 50g šećera
  • prstohvat soli
  • žličica praška za pecivo
  • pola žličice sode bikarbone
  • 2 jaja, odvojeni žumanjci od bjelanjaka
  • 50ml jogurta ili 25ml mlijeka i 25ml ulja

Za ganache:

  • 300g čokolade za kuhanje
  • 150ml vrhnja za šlag
  • korica polovice naranče, naribana

Priprema:

  1. Natrgajte ili narežite čokoladu. Stavite vrhnje i narančinu koricu da zavrije i kroz sito prelijte preko čokolade. Pokrijte zdjelu tanjurom ili poklopcem kako bi se čokolada bolje rastopila. Stavite u hladnjak da se stvrdne.
  2. U jednoj zdjeli izmiksajte bjelanjke sa dvije žlice šećera. Zatim žumanjke i šećer umiješajte dok smjesa ne posvijetli te u nju lagano umiješajte jogurt i prosijano brašno s kakaom u prahu, praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka, stavite smjesu u jedan veći ili dva manja kalupa i pecite na temperaturi od 180 stupnjeva 15-20 minuta dok nije ispečeno.
  3. Ispečen i ohlađen biskivit prerežite na dva dijela (ako ste koristili jedan kalup) i premažite ohlađeni ganache između dva sloja biskvita. Ostatak ganachea zagrijte i prelijte preko kolača.

    Uživajte! 

Marka možete pratiti na njegovom Instagram profilu marko_bakes i blogu marko bakes

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.