gastro postao
Isprobajte sjajan spoj Markovih omiljenih sastojaka u mini torti čarobnog okusa
Ovaj kolač je spoj možda najboljih okusa, čokolade i naranče! To je dosta mali kolač za mini kalupe, ali je zato bogat okusom. Za njega nisam koristio neki poseban recept, već sam od oka stavljao i miksao sastojke dok nisam dobio nešto nalik smjesi za biskvit.
Za biskvit će vam trebati(otprilike):
- 100g glatkog brašna
- 20g kakaa u prahu
- 50g šećera
- prstohvat soli
- žličica praška za pecivo
- pola žličice sode bikarbone
- 2 jaja, odvojeni žumanjci od bjelanjaka
- 50ml jogurta ili 25ml mlijeka i 25ml ulja
Za ganache:
- 300g čokolade za kuhanje
- 150ml vrhnja za šlag
- korica polovice naranče, naribana
Priprema:
- Natrgajte ili narežite čokoladu. Stavite vrhnje i narančinu koricu da zavrije i kroz sito prelijte preko čokolade. Pokrijte zdjelu tanjurom ili poklopcem kako bi se čokolada bolje rastopila. Stavite u hladnjak da se stvrdne.
- U jednoj zdjeli izmiksajte bjelanjke sa dvije žlice šećera. Zatim žumanjke i šećer umiješajte dok smjesa ne posvijetli te u nju lagano umiješajte jogurt i prosijano brašno s kakaom u prahu, praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka, stavite smjesu u jedan veći ili dva manja kalupa i pecite na temperaturi od 180 stupnjeva 15-20 minuta dok nije ispečeno.
- Ispečen i ohlađen biskivit prerežite na dva dijela (ako ste koristili jedan kalup) i premažite ohlađeni ganache između dva sloja biskvita. Ostatak ganachea zagrijte i prelijte preko kolača.
Uživajte!
Marka možete pratiti na njegovom Instagram profilu marko_bakes i blogu marko bakes