20. lipnja 2016.

Četiri odlične ideje kako iskoristiti stabiljke od začina

Začini
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Osim što su njihovi listovi odlični dodaci jelima, začini poput peršina, bosiljka, ružmarina, mente i kopra imaju i super korisne stabiljke. Donosimo vam odlične ideje kako da ih potrošite.

Svježi začini odličan su dodatak jelima. Daju posebne arome, svježinu, a mogu poslužiti i kao dekoracija. Ono što zasigurno niste znali jest činjenica da možete upotrijebiti svaki dio svježeg začina, čak i stabiljku.

Kada potrošite sve listove, stabiljku možete upotrijebiti za aromatiziranje ulja. Ubacite stabiljku ružmarina u maslinovo ulje, marinirajte koji dan i dobit ćete divno ulje s prizvukom ružmarina kojim možete začiniti ribu, sireve i salate.

Dodajte stabiljke u temeljac. Začini čije su stabiljke mekanije, poput peršina, kopra i korijandera, obično se koriste u temeljcima i juhama, a sada istu aromu možete dobiti i samo stabiljkama. Napravite od njih svežanj i ubacite ih da se kuhaju s povrćem i mesom.

Stabiljke su odličan izbor i za razne varijacije pesta. Ubacuju se u blender, nasjeckaju i brišu razlike između listova i stabiljke.

Kada pripremate punjenu piletinu ili ribu, ubacite stabiljke u punjenje. One će dati aromu, a kasnije ih je lako izvaditi van. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.