02. studenoga 2016.

Cheesecake s jabukama – najbolji ove jeseni

cheesecake s jabukama
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Torta od sira nikad nije mirisala ljepše.

Neka vas osvoji zamamni miris vanilije i cimeta dok pirjate jabuke, a zatim sve zajedno upakirajte u finu kremu od sira. Posebno je važno dobro ohladiti kolač kako bi zadržao svoj oblik, a ipak ostao kremast. Na kraju ga možete začiniti karamelom i orašastim plodovima poput oraha ili lješnjaka.

Potrebno vam je:

  • 150 g keksa
  • 6 žlica maslaca
  • 3 jabuke
  • 1 žličica cimeta
  • 1 vanilin šećer
  • 300 g krem sira
  • 4 žlice šećera
  • 100 ml slatkog vrhnja

Priprema:

  1. Jabuke naribajte ili narežite na sitne kockice.
  2. Na tavi otopite žlicu maslaca, dodajte jabuke, cimet i vanilin šećer pa kuhajte dok jabuke ne omekšaju.
  3. Za to vrijeme u blender ubacite kekse, usitnite ih i dodajte maslac kako bi dobili smjesu koju možete prstima utisnuti u kalup.
  4. Šećer i krem sir izmiksajte pa dodajte jabuke i dobro pomiješajte.
  5. Spremite u hladnjak na pola sata, a za to vrijeme istucite slatko vrhnje kojim ćete premazati vrh kolača prije posluživanja.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.