17. travnja 2015.

Palačinka od blitve punjena s rižotom od kozica i pinjola

Palačinka-od-blitve
foto: Braco Sanjin
gastro postao gastro.24sata.hr
Chef Braco Sanjin otkrio je tajnu ukusnih palačinki

Sastojci:

  • Smjesa za slane palačinke
  • Blitva
  • 5 dag mesa kozica
  • Pinjoli
  • Kapulica
  • Češnjak
  • Petrusimul
  • Maslac
  • Riža arborio
  • Maslinovo ulje
  • Bijelo vino
  • Temeljac od kozica
  • Parmezan
  • Sol
  • Papar

Priprema:

  1. Blitvu skuhati u slanoj vodi, procijediti i sa štapnim mikserom napraviti kremu.
  2. U smjesu za palačinke dodati kremu od blitve te ih ispeći na tavi.
  3. Na maslinovom ulju i maslacu zažutiti kapulicu, češnjak, pinjole i rižu. Sve to podlijevati s temeljcem od kozica te kada je riža na pola gotova dodati vino i meso kozica, a pri samom kraju kockicu maslaca i parmezan.
  4. Izbalansirati okuse sa soli i paprom.
  5. Palačinke puniti s rižotom i servirati.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.