Sastojci:
- 40 dag suhog bakalara
- 4 cikle
- 40 dag oštrog brašna
- 4 jaja
- mrkva, češnjak, korijen celera, peršin i luk
- ulje od šljivinih koštica
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- maslac
Priprema:
1. U prosijano brašno dodamo 1 žlicu maslinovog ulja, 3 žumanjka i 1 cijelo jaje koja smo lagano razmutili s pjenjačom.
2. Mijesimo tijesto te dodamo vode po potrebi. Kada je tijesto gotovo zamotamo ga u prozirnu foliju i ostavimo u hladnjaku 2 sata.
3. Bakalar namačemo dva dana u vodi koju povremeno mijenjamo. Skuhamo ga u vodi s korjenastim povrćem. Kada je bakalar skuhan očistimo ga te štapnim mikserom uz dodatak maslinovog ulja, češnjaka i papra usitnimo.
4. S tom smjesom punimo raviole koje smo prethodno razvaljali u željeni oblik.
5. Ciklu skuhamo i štapnim mikserom uz dodatak ulja šljivinih koštica napravimo kremu te dodamo sol i papar. Skuhamo raviole u slanoj vodi i prije serviranja ih u tavi okrenemo na maslacu.