25. travnja 2016.

Dokaži da je tvoj roštilj stvarno najbolji - osvoji Zlatni ćevap!

sis-cevapi
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jedna od rijetkih kulinarskih vještina koja nije rezervirana samo za profesionalce je - roštiljanje.

Od malih nogu slušamo priče o članu obitelji, susjedu ili glavnoj faci u društvu koja nenadmašno premeće meso, povrće, somune i gljive iznad žeravice, stoga ne čudi što mnogi od nas već kao adolescenti odluče provjeriti svoje grill-umijeće na prvim razrednim piknicima i studentskim izletima. Jer roštiljanje izgleda takoooo jednostavno…

Dok su neki prirodno nadareni, drugima je prednost dugogodišnje iskustvo u pripremi, odnosno promatranju znalaca kako to rade. Treći su, pak, školovani gastro profesionalci, četvrti početnici koje prati sreća. No, najbolji može biti ipak samo jedan!

Tajni dobrog roštilja je bezbroj, a mi te pozivamo da nam otkriješ svoju i prijaviš se na jubilarno 5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju na kojem ćeš pomesti konkurenciju svojim izborom drva za potpalu, marinadom ili specijalnom tehnikom pečenja! U tome će ti pomoći tvoja ekipa sastavljena od 4 člana, a mi ćemo se pobrinuti za sve namirnice, opremu i hladovinu.

Za sudjelovanje je potrebno popuniti prijavni obrazac na kraju ovog članka i izabrati grad u kojem se želiš natjecati. Pri opisu iskustva u roštiljanju i odabiru fotografije obrati pozornost na detalje jer biramo samo 30 najzanimljivijih timova koji će dobiti priliku predstaviti svoje roštilj-umijeće u jednom od gradova:

  • 07.5. Osijek (Tvrđa) od 12 h uz Grupu Vigor
  • 14.5. Zagreb (Jarun) od 12 h uz Grupu Vigor i specijalnog gosta Ivana Zaka
  • 21.5. Zadar (Riva) od 12 h uz Grupu Vigor
  • 28.5. Umag (Nova obala) od 12 h uz Grupu Vigor
  • 04.6. Jastrebarsko (Perivoj) od 14 h uz Grupu Vigor i Opću opasnost
  • 18.6. Zagreb (Bundek) FINALE od 14 h
Ćevap | Author: 24sata foto: 24sata

Voditelj programa: Frano Ridjan

Predsjednik gastro-suda: Branko Ognjenović, akademik kulinarstva

Odabrane timove obavijestit ćemo telefonski, a od tebe ne očekujemo ništa drugo osim da pokažeš čime osvajaš srca roštiljoljubaca koji te okružuju. Pobjednička ekipa svakog izlučnog natjecanja ukrstit će svoje roštilj-vilice s najboljim grill-majstorima ostalih regija na velikom finalu na zagrebačkom Bundeku 18. lipnja!!!

Osim ulaska u kulinarsku povijest Lijepe naše, najboljima od najboljih pripast će Zlatni ćevap i mnogobrojne nagrade sponzora. 5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata uz podršku partnera: Dacia, Permetal, Kisko, Jamnica, Vina Belje, Zvijezda, President , Kotanyi, Fridrih, Iskon, Delimano, Grilloza i Kulinarski studio Majstor kuhar stoga su ti sve namirnice, cjelodnevna okrjepa, kao i sva oprema osigurani.

Prati specijalnu rubriku Zlatni ćevap u kojoj donosimo više informacija, i prijavi se na ovom linku!

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • dragan3 18:44 27. Travanj 2016.

    Zovu me "Kralj Ćevapa" .. babin recept .. mogu se suprostaviti bilo kome .. naravno meso ja biram i koje i od kuda.. 100 ćevapa tražim izazov :) Pozdrav svim majstorima! Ugostiću sve ljude dobre volje i napraviti ćemo nezaboravnih ... prikaži još!nih par dana naravno .. :)