31. svibnja 2016.

Domaći pikantni umak za tortilla čips

Tortilla cips
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz ovaj umak, tortilla čips više nikad nećete gledati na isti način.

Dobar umak može vaš tortilla čips pretvoriti u najfiniju grickalicu. Ukoliko se osjećate posebno nadahnuti prije nego što se zavalite u kauč kako bi pogledali neki dobar film i javi vam se želja za pripremom najboljih grickalica na svijetu, imamo za vas pravu stvar. Treba vam samo ukusan i hrskav tortilla čips, nešto rajčica, luk i brdo začina.

Sastojci:

  • 2 veće rajčice
  • Pola ljute papričice
  • Pola glavice luka
  • Limunov sok
  • 1 režanj češnjaka
  • Kim, svježi korijander i peršin
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Ogulite rajčice i odstranite koštice.
  2. Nasjeckajte ih i ostavite neko vrijeme u cjedilu.
  3. Zagrijte malo ulja i pirjajte rajčice dok malo ne omekšaju.
  4. Dodajte ostatak sastojaka i uz miješanje, kuhajte još 10 minuta.
  5. Ohladite i poslužite s hrskavim tortiljama.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.