14. listopada 2016.

Francuski i vino: Abeceda francuskog jezika za gurmane - Bordeaux vs Bourgogne

Francuski i vino
foto: Julio Frangen
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon uvodnoga predavanja za sommeliere i profesionalce, nastavlja se ciklus radionica za ljubitelje francuskih vina i francuskoga jezika u zagrebačkoj prodavaonici i kušaonici French Store, na slovo B, s pojmovima - Bordeaux i Bourgogne.

U zagrebačkoj delikatesnoj trgovini FRENCH STORE vlasnice Nathalie Durbić uz slasne francuske zalogaje i vina, nastavljaju su edukativne radionice francuskoga jezika za gurmane u organizaciji prof. francuskoga jezika Marije Vukelić, ljubiteljice vina i finih zalogaja, polaznice Vinske akademije WSET, Level 2.

Nakon dvije uvodne ljetne radionice – prof. Marija Vukelić koncipirala je jesenske tečajeve u dva smjera – jedan za gurmane-amatere a jedan za profesionalce, sommeliere i enologe, te vlasnike restorana i drugih ugostiteljskih objekata kojima treba vinska edukacija na francuskom za profesionalni napredak.

Francuski i vino | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Uz svako slovo abecede na francuskom, predstavljaju se važne francuske vinske pokrajine, sorte, vina, vinarije, pojmovi koji počinju na to slovo, a usput se uči vokabular osnovne komunikacije na francuskom (upoznavanje, predstavljanje, svakodnevne situacije, kupovina vina, kušanje, opis vina i sireva, spoj vina i sireva ...), osnovna pravila pisanja, čitanja te osnove gramatike.

Francuski i vino | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Onima koji žele više, naravno, nudi se i individualni tečaj vinskoga francuskog jezika. Na radionici Bordeaux vs Bourgogne polaznici će se upoznati s dvije najpoznatije vinske regije kroz kušanje vina i sireva, priče poznatog francuskog vinskog znalca i akademika Bernarda Pivota iz kojih se saznaje kako i zašto su Francuzi oduvijek bili prvi i posebni u vinskome svijetu.

Francuski i vino | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Kušat će se: Tutiac, Blaye Côtes de Bordeaux blanc 2012 (sauvignon) & fromage de chèvre Picodon Domaine des Hâtes Chablis 2014 (chardonnay) & chaource Lincet Louis Jadot Bourgogne rouge Coudes Jacobins 2013 (pinot noir) & Petite brie Ma Crèmerie Domaine des Ardilleys bordeaux rouge Haut Médoc 2013 & mimolette

Slatki zalogaji iznenađenja - Catering Topolovec

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.