Špajza 09. kolovoza 2017.

Favorit ljeta: Najbolji recepti za punjene paprike

paprika-punjena
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Divni šareni sezonski plodovi pune se doslovno svime i uvijek su neodoljivo ukusne. Dame i gospodo, punjene paprike!

Punjene paprike jedno su od najpopularnijih jela svakog ljeta. Nije važno punite li ih klasičnim punjenem od mljevenog mesa i riže ili odabirete laganije varijante s raznim sirevima, povrćem, pa čak i ribom, jelo je to kojem se iznova vraćamo tijekom vrućih dana.

Najviše ih volimo punjene mesom, a osim mljevenog, možete ih puniti i ostacima piletine. Samo pomiješajte ostatke s najdražim povrćem, dodajte nešto vrhnja ili umaka od rajčice, napunite paprike i zapecite posipano sirom. Puniti ih možete čak i šunkom, a recept za takvu varijantu punjenih paprika potražite ovdje! 

 

punjena paprika | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

 

Ako ste ipak više ljubitelji klasike, odaberite neke od naših mesnih recepata koji uključuju mljeveno meso:

 

Punjene paprike u umaku od rajčica Možda vas zanima... Punjene paprike u umaku od rajčica Recepti

 

Ljeto je vrijeme kada su vrtovi i tržnice najšareniji. Bila bi prava šteta da pored svog povrtnog bogatstva paprike punimo samo mesom, pa smo tako za vas odabrali i nekoliko recepata s povrćem u kojima mogu uživati čak i vegetarijanci. Okuse upotpunite raznim sirevima pa uživajte u vrućim ljetnim danima uz lagana i osvježavajuća jela koja možete pronaći ovdje:

 

punjena paprika Možda vas zanima... Sezonsko slavlje: Paprike napunite tikvicama, šampinjonima i rižom None Paprike punjene kozjim sirom Možda vas zanima... Paprike punjene kozjim sirom Recepti Punjene zapečene paprike Možda vas zanima... Punjene zapečene paprike Recepti Zapečene slatke paprike sa sirom Možda vas zanima... Zapečene slatke paprike sa sirom Recepti

 

Osjećate li se kreativno, spojite divne riblje okuse s paprikama pa ih napunite tunom. Recept za paprike punjene tunom na grčki pronađite ovdje

Tuna se odlično slaže sa žitaricama, rajčicom, bosiljkom i feta sirom, a u kombinaciji s pečenim paprikama postaje apsolutno savršena. Upravo zato paprike možete puniti i finim mediteranskim salatama, poslužiti ih kao hladno predjelo i uživati u divnim ljetnim okusima. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.