gastro postao
Odlična kombinacija lososa i špinata iz filma Marigold hotel
Sastojci (za 4 osobe)
- 2 žlice repičinog ulja
- 1 štapić cimeta
- 6 cijelih zrna papra
- 2 klinčića
- 1 luk, nasjeckan
- ½ čajne žlice smeđeg šećera
- 250g zrelih rajčica, narezane na veće komade
- 4cm oguljenog i sitno naribanog đumbira
- 4 režnja drobljenog češnjaka
- ¼ čajne žlice garam masala
- 1 čajna žlica mljevenog kumina
- 1 ½ čajne žlice mljevenog korijandera
- ¼ čajne žlice mljevene kurkume
- ½ čajne žlice čilija u prahu
- 1 ¼ čajne žlice soli
- 500g špinatovog lišća
- 400g filetiranog lososa
Priprema:
- Dodajte zajedno štapić cimeta, papar i klinčić u veliku tavu zajedno s vrućim uljem i pecite 1-2 minute.
- Nakon toga luk i smeđi šećer i pecite 12-15 minuta dok ne poprimi zlatnu boju i bude karameliziran.
- Umješajte rajčice i pokrijte tavu, te pustite da se kuha još 5 minuta dok rajčice ne omekšaju.
- Dodajte đumbir i češnjak te umješajte garam masalu, kumin, korijander, kurkumu, čili i sol.
- Nakon otprilike 8 minuta smjesa bi trebala nalikovati na tijesto.
- Dodajte špinat, smanjite jačinu vatre i otklopite tavu.
- Narežite lososa na veće komade i dodajte ga u tavu te mješajte zajedno s rajčicama i špinatom.
- Ponovno poklopite tavu i ostavite 5-7 minuta kako bi se losos skuhao.
- Maknite štapić cimeta i poslužite.