gastro postao
Tijesto s cimetom, brzi i sladak zalogaj uz kavu ili čaj
Cimet je jedan od najstarijih začina, njegov miris često nas podjeća nas na blagdane. Najčešće ga koristimo u kombinaciji s jabukama, a sada vam donosimo recept za rolice s cimetom.
Brze i jednostavne rolice s cimetom na stolu su za sat vremena. Nema čekanja, tijesto ne mora stajati preko noći. Uz sve to nije vam potrebna vaga, dobit ćete 18 rolica a potrebne su vam samo šalice i žlice za mjerenje.
Sastojci:
Tijesto:
- 2 šalice brašna
- 2 žlice šećera
- 4 žličice praška za pecivo
- 3 žlice maslaca
- 1 žličica soli
- 0.75 šalice mlijeka
Nadjev:
- 4 žlice maslaca
- 1 šalica smeđeg ili bijelog šećera
- 3 žličice cimeta
Glazura:
- 0.5 šalice šećera u prahu
- 0.25 šalice mlijeka
- vanilija prema želji
Priprema:
- Za nadjev: u manjoj zdjeli pomiješajte omakšani maslac, smeđi šećer i cimet, miješajte dok ne dobijete mrvičastu masu. Pospite pola smjese preko dna lima za pečenje veličine 23x23 cm.
- U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Dodajte omekšani maslac, nabolje je da sve miješate rukama, dodajte mlijeko i mijesite dok ne dobijete mekano tijesto.
- Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj podlozi u obliku pravokutnika, debljina treba biti otprilike 0.5 centimetara.
- Pospite ostatak nadjeva na tijesto i zarolajte ga. S oštrim nožem izrežite 18 kriški ili 12 ako želite deblje rolice.
- Pecite 20 - 25 minuta na 200 stupnjeva.
- Za glazuru pomiješajte šećer u prahu i mlijeko dok ne bude glatko. Kada su rolice gotove, stavite glazuru i servirajte toplo.
Dobar tek!