06. listopada 2015.

Truffle torta od čokolade i kestena

Kesten torta
gastro postao gastro.24sata.hr
Ivana Kožul podijelila je recept za jesensku tortu na našoj Facebook stranici, a donosimo ga u cijelosti za sve s nedostatkom inspiracije za jesenske slastice

Ivana Kožul obožava peći kolače, a nas je osvojila s pravom jesenskom poslasticom od čokolade i kestena. Sve kulinarske divote iz Ivanine kuhinje možete pogledati na njezinoj Facebook stranici, a dotad nabavite sve sastojke i upustite se u pečenje ove fenomenalne torte.

1. Biskvit od čokolade

  • 100 g maslaca izrezanog na kockice
  • 140 g tamne čokolade
  • 6 jaja
  • 140 g tostiranih mljevenih badema
  • 85 g svjetlo smeđeg šećera

Maslac i čokoladu rastopiti na pari. Promiješati i ostaviti da se hladi 5 minuta. Žumanjak izmiješati i dodati u čokoladu. Dodati mljevene bademe. Izmiksati bjelanjke u čvrsti snijeg sa šećerom. U nekoliko navrata bjelanjke ručno umiješati u čokoladnu smjesu. Peći 30-35 min, testirati čačkalicom.

2. Za kremu od kestena:

  • 400 g pirea od kestena
  • 100 g šećera
  • 100 g maslaca izrezanog na kockice
  • 100 g tamne čokolade
  • 3 žlice slatkog vrhnja
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 2-3 žlice ruma ili konjaka (može i amaretto)

Pire od kestena izmiješati sa šećerom (najbolje u blenderu). Maslac i čokoladu otopiti na pari, izmiješati, dodati slatko vrhnje, ekstrakt vanilije i rum. Sve sjediniti sa pireom od kestena. Kremu ravnomjerno rasporediti po ohlađenom čokoladnom biskvitu. Ohladiti. 300 ml slatkog vrhnja istući sa 3 žlice šećera i premazati preko kreme od kestena.

3. Čokoladna glazura:

  • 200 g tamne čokolade (može i za kuhanje)
  • 150 g slatkog vrhnja

Vrhnje zakipiti, maknuti sa vatre i umiješati čokoladu. Dobro promiješati i malo ohladiti prije nego stavite na slatko vrhnje. Ukrasiti po želji i ohladiti barem 3 h prije posluživanja.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.