14. srpnja 2013.

Čokoladni Soufflé

Čokoladni Soufflé
gastro postao gastro.24sata.hr
Nestlé vam donosi recept za savršen čokoladni desert s kojim ne možete pogriješiti u pripremi

Sastojci: 

jaja

110 g šećera

100 g Nestlé Dessert čokolade

90 g maslaca

35 g brašna

1 žlica kakaa u prahu

1 žlica mlijeka

Priprema:

1. Razbiti jaja u posudi i razmutiti ih zajedno sa šećerom.

2. Rastopiti čokoladu na pari i na kraju dodati maslac. Dobro promiješati dok se maslac ne rastopi. Pustiti da se malo ohladi. Pomiješati maslac i čokoladu s jajima.

3. Dodati prosijano brašno, kakao i mlijeko. Dobro promiješati.

4. Premazati maslacem i posipati brašnom 4 male posudice za Soufflé ili male limene kalupe. Napuniti smjesom i staviti 1 sat u zamrzivač.

5. Peći na 210°C u prethodno zagrijanoj pećnici, 10-15 min, dok se vanjski sloj ne ispeče, a sredina ostane mekana.

6. Ostaviti da se malo ohlade u kalupu. Izvaditi i servirati tople s tučenim slatkim vrhnjem ili sladoledom.

Recept: pripremila: Ana Ugarković

Nestle | Author: Nestlé foto: Nestlé
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.