Sastojci:
3 jaja
110 g šećera
100 g Nestlé Dessert čokolade
90 g maslaca
35 g brašna
1 žlica kakaa u prahu
1 žlica mlijeka
Priprema:
1. Razbiti jaja u posudi i razmutiti ih zajedno sa šećerom.
2. Rastopiti čokoladu na pari i na kraju dodati maslac. Dobro promiješati dok se maslac ne rastopi. Pustiti da se malo ohladi. Pomiješati maslac i čokoladu s jajima.
3. Dodati prosijano brašno, kakao i mlijeko. Dobro promiješati.
4. Premazati maslacem i posipati brašnom 4 male posudice za Soufflé ili male limene kalupe. Napuniti smjesom i staviti 1 sat u zamrzivač.
5. Peći na 210°C u prethodno zagrijanoj pećnici, 10-15 min, dok se vanjski sloj ne ispeče, a sredina ostane mekana.
6. Ostaviti da se malo ohlade u kalupu. Izvaditi i servirati tople s tučenim slatkim vrhnjem ili sladoledom.
Recept: pripremila: Ana Ugarković