29. srpnja 2016.

Jamie Oliverova brza tjestenina u umaku od rajčice

jamie oliver
foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Najpoznatiji kuhar na svijetu donosi još jedan nevjerojatno jednostavan i brz obrok.

Na već poznat, opušten način, Jamie Oliver ovog puta donosi recept za umak od rajčice koji se odlično slaže s finom al dente tjesteninom. Sljedite upute koje donosi Jamie i vaš će brz i jednostavan umak biti ukusan baš kao njegov. Potrebno vam je tek nekoliko sastojaka, a kao i uvijek, najveća tajna krije se u začinima. Jamie koristi svježe listove bosiljka, ali i njegove stabiljke kako bi okus umaka bio još intenzivniji i bogatiji. 

Potrebno vam je:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 srednji luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica stabiljka bosiljka 
  • 800 g pelata
  • 1 prstohvat soli
  • 1 prstohvat papra
  • 1šaka svježeg bosiljka
  • 480 g špageta
  • 15 g parmezana

Priprema:

  1. Na maslinovom ulju popržite nasjeckani luk, sjeckana 2 režnja češnjaka i stabiljke bosiljka.
  2. Kada se zažute, dodajte pelate, posolite i popaprite.
  3. Pustite da se kuha, pa zatim dodajte svježi bosiljak.
  4. Na kraju ubacite kuhane špagete, dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina i promiješajte.
  5. Servirajte na tanjur pa pospite s malo parmezana i bosiljka.

Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu!

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.