14. lipnja 2016.

Klasik kojeg obožavamo: Pita s trešnjama

Pita s trešnjama
1/2
gastro postao gastro.24sata.hr
Ova klasična pita s trešnjama savršen je proljetni desert koji svakako trebate probati dok su trešnje još u sezoni

U sezoni trešanja prava je šteta ne isprobati slatke recepte s omiljenim voćem.Naš proljetni izbor top slastice priprada upravo ovoj prhkoj piti s trešnjama. Vrlo je jednostavna za napraviti, a najviše posla oduzet će vam otkoštavanje trešanja. Pripremite prhko tijesto prema vašem receptu, napunite nadjevom, a u videu pogledajte kako dobiti popularne trakice od tijesta za gornji sloj pite.

Neka vam tijesto odleži barem pola sata, a voćni nadjev dobro ocijedite kako bi vam pita ostala prhka i hrskava. Pecite oko pola sata na 180 stupnjeva i uživajte u slatko kiselim okusima.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.