01. ožujka 2015.

Kroketi s jabukama i cimetom

kroketi
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan recept od kojeg će vam zamirisati cijela kuhinja

Sastojci:

Za tijesto:

  • 300 g brašna s dvije žlice krupice
  • 120 ml mlake vode
  • 1 žličica suhog Di-Go kvasca za kolače
  • 50 g margarina
  • Malo soli
  • Ulje za prženje
  • Šećer u prahu

Nadjev:

  • 2 jabuke
  • 100 g šećera
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • Malo vode  di-go | Author: Promo foto: Promo

Priprema:

Umiješajte brašno, krupicu, žličicu suhog di-go kvasca za kolače, vodu i sol. Na niskoj temperaturi ili blagom plameniku otopite margarin te ga dodajte u brašno. Polaganim miješanjem umijesite glatko tijesto.

Postupak:

  1. Tijesto ostavite na toplom mjestu 30 minuta.
  2. Oguljene jabuke narežite na kockice, pospite šećerom i cimetom i stavite kuhati u vrlo malo vode dok jabuke ne omekšaju. Štapnim mikserom ili gnječilicom za pire od jabuka napravite pire.
  3. Nakon dizanja tijesto razvaljajte na 1 cm debljine i izrežite na pravokutnike. Na sredinu svakog stavite žličicu nadjeva, bočno preklopite i zarolajte tako da spoj dođe s donje strane.
  4. U zagrijanom ulju pržite krokete dok ne dobiju zlatnu boju i stavite ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće.

Kad se ohlade pospite ih šećerom u prahu te servirajte uz čaj ili kavu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.