Kruh je osnovna namirnica, jede se s raznim jelima i od njega se rade rade odlični sendviči. Najbolji je ipak kada je domaći i vruć. Postoji razne vrste kruhova, različito brašno i oblici.
Evo jedne odlične kombinacije pogotovo za sve ljubitelje piva. Hrskav i ukusan, ovaj kruh dat će novu nijansu omiljenom sendviču i odlično ide s juhama. Kako bi ispao što bolji, brašno obavezno prosijte. Ako nemate veliko sito, probajte s malim. Šećer će pomoći da se ne osjeti gorčina pive. Jednostavan za napraviti i hrskav brzo će nestati s vašeg stola.
Sastojci:
- 3 šalice brašna
- 3 žličice praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 0.25 šalica šećera
- 0.25 l pive ili 1 limenka pive
- mekanog maslaca
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Pomiješajte suhe sastojke i pivu. Smjesu stavite u nauljeni lim. Rastopljeni maslac premažite preko kruha.
- Pecite jedan sat, nakon što izvadite iz pećnice ostavite da se ohladi barem petnaest minuta.
- Korica na kruhu bit će jako hrskava, ako želite manje hrskavu koricu stavite maslac u tijesto.
Dobar tek!