05. srpnja 2016.

Lijeni quiche spreman je za tren

quiche bez tijesta
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Quiche koji to nije jer razumijemo da je ljeto i da je prevruće za paljenje pećnice i pripremu prhkog tijesta.

Dobar quiche uvijek stavlja najširi osmijeh na lice, a ljetno vrijeme obiluje povrćem koji će ga učiniti dobrim. Za one dane kada vam se ne da pripremati tijesto, a baš vam se jede fini quiche ili jednostavno trebate iskoristiti zalihe povrća u hladnjaku, ova lijena verzija slane pite je idealan izbor. Ubacite sastojke, prelijte ih jajima i uživajte u okusima.

Potrebno vam je:

  • 1 žlica maslaca
  • 1 luk
  • 2 paprike
  • 1 tikvica
  • Špinat
  • 5 jaja
  • 1 šalica mlijeka
  • 1 šalica ribanog sira
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Maslac otopite i na njemu pirjajte luk.
  3. Posolite ga i popaprite.
  4. Kada je gotov, posložite luk na dno posude u kojoj će se peći quiche.
  5. Preko luka rasporedite nasjeckano voće.
  6. U posebnoj posudi mućkajte jaja, sir, mlijeko, sol i papar, pa ih prelijte preko povrća.
  7. Ubacite quiche u pećnicu i pecite oko 45 minuta dok ne dobije boju.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.