23. srpnja 2016.

Pripremite krigle za 2. regionalni festival craft piva u Medulinu

Craft Medulin
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon prošlogodišnjeg fenomenalnog 1. regionalnog festivala craft piva u Medulinu, pripreme za drugi festival idu punom parom.

1. MCBF privukao je prošle godine više od 3500 posjetitelja, a medulinskom rivom je tom prilikom poteklo više 8500 litara pjenušave tekućine.

Uz to što je predstavljena cijela hrvatska craft beer scena, gosti su, jedini u Hrvatskoj, mogli uživati i u međunarodnim majstorima pivarima iz Mađarske, Srbije, BIH i Slovenije. Kako bi ljubiteljima piva ponudili još bolje, kvalitetnije, raznovrsnije festivalsko iskustvo, organizatori iz Stella Beer2GO, i ove godine naporno rade na tome.

Festival će trajati dva dana, petak i subota (02. i 03. rujna), s brojnim radionicama, velikim šatorom, bogatim glazbenim programom sa bendovima i DJ-ima, velikim izborom hrane i što je najbitnije, punooo odličnog crafta iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Italije, Velike Britanije...

Craft Medulin | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Za početak, mjesto održavanja je i dalje na Rivi u Medulinu, ali na kraju, na novouređenoj koncertnoj pozornici kod obnovljene vjetrenjače pod velikim šatorom 15x45 metara. Svaku večer festivala uz vrhunsko pivo i gastro ponude, goste čeka bogat zabavni program uz bendove i DJ-e.

Želja organizatora da Medulin craft beer festival bude centralni event cijele hrvatske i regionalne craft scene, ove godine prezentira se i sa smotrom opreme za proizvodnju piva, radionicama za pivare, ugostitelje, te zanimljiva radionica home brewinga. Hrvatska craft scena dolazi u punom sastavu, mnogi od njih kuhaju i posebna festivalska piva, u kojima će ljubitelji crafta uživati u sklopu Beeraonice, svojevrsnog VIP programa ovogodišnjeg festivala.

Međunarodni crafteri dolaze ove godine iz desetak europskih zemalja od Velike Britanije, preko Austrije, Italije, Mađarske do Srbije. Ovdje je popis dijela craft pivara i pivovara koje su potvrdile svoj dolazak u Medulin:

1. Bujska pivovara, Buje
2. Bura brew, Poreč
3. Zmajska pivovara, Zagreb
4. Nova runda, Zagreb
5. Vunetovo, Hvar
6. Bošnjak pivo, Nova Gradiška
7. Pivovara Medvedgrad, Zagreb
8. Visibaba, Zagreb
9. Križevačko pivo, Križevci
10. Pulfer, Zagreb
11. Varionica, Zagreb
12. Black hat brewery, Osijek
13. Pivovara Pivionica, Zagreb
14. Zadružna pivovara Brlog, Zadar
15. Lab craft, Split
16. Mbc brewery, Slavonski brod
17. 5th element, Daruvar
18. Maisters Brewery, Maribor, Slo
19. Varissh, Postojna, Slo
20. Pivovara Mali Grad, Kamnik, Slo
21. Bevog, Bad Radkersburg, Aut
22. Officina Del Lupolo, Ortona, Ita
23. Reketye, Budimpešta, Hun
24. Monyo Brewing, Budimpešta, Hun
25. Kabinet, Nemanikuće, Srb
26. Razzbeerbriga, Novi Sad, Srb
27. Mikkeller, Kopenhagen, Dk
28. Reidenburger, Brauhaus, Reidenburg

Kako prijave craftera iz Hrvatske i Europe i dalje traju, konačan popis pivara koji sudjeluju javnosti će biti dostavljen tokom ljeta. U svakom slučaju ljubitelje crafta očekuje više od 50 piva na tap, 200 vrsta piva u bocama, a iz Stella Beer2Go se nadaju da će biti oko 40 domaćih i međunarodnih pivara.

Ovakva impresivna lista pivara najbolji je mamac za sve ljubitelje piva i craft revolucije, koji će prvog vikenda rujna imati prilike uživati ponajboljim pivama domaćih i europskih majstora pivara. Can anybody wait untill september? 

Detalje potražite ovdje!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.