28. rujna 2016.

Nećete vjerovati: Ovo je najlakši način da otopite čokoladu

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mučenje s topljenjem čokolade može prestati jer smo upravo pronašli savršeno rješenje!

Topljenje čokolade ponekad nam oduzima više vremena i živaca nego što smo to prvotno planirali. Topimo li je u mikrovalnoj, stalno provjeravanje je neizbježno. Ne želimo da najslađa poslastica koju toliko volimo zagori, no kada je riječ o čokoladi nismo najstrpljiviji i želimo da bude gotova što prije.

Topljenje na pari sasvim je drugi par rukava. Čak dvije uprljane posude, čekanje da se voda zagrije i stajanje za štednjakom kako bi mogli miješati svoju čokoladu itekako možemo biti zamorno. Upravo zato, pronašli smo idealan način da otopite svoju mliječnu, tamnu ili bijelu čokoladu u rekordnom roku, s tek jednom uprljanom zdjelom.

Zvuči nevjerojatno, ali otapanje čokolade pomoću fena može biti itekako praktično. Pobrinite se da je svaki dio pribora koji koristite suh, u posudu ubacite čokoladu koju ste naprije usitnili pa na udaljenosti od oko 20 centimetara upalite fen. Fenirajte čokoladu dok se ne otopi i uživajte u svježem čoko kolaču ili vrućem čokoladnom napitku.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.