03. studenoga 2016.

Oduševite se jednostavnošću: Jesenski kolač od jabuke

Kolač od jabuke
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jabuke i cimet čine neodoljivu jesensku kombinaciju okusa i mirisa

Ovaj sočni kolač prepun je jesenskih začina i vrlo je jednostavan za napraviti. Dodatan plus je što kolač ne gubi na sočnosti ni nakon tri dana u hladnjaku. Pripremite ovaj superjednostavni kolač i uživajte u mirisima cimeta i muškatnog oraščića

Sastojci:

  • 210g tanko sjeckane jabuke
  • 210g brašna
  • 2 žličice cimeta
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • žličica praška za pecivo
  • prstohvat sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 14g otopljenog maslaca ili kokosovog ulja
  • 1 veliko jaje
  • 15ml ekstrakta vanilije
  • 120g grčkog jogurta
  • 120ml meda ili agavinog sirupa
  • 90ml mlijeka

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i namastite kalup za pečenje. 
  2. Kriške jabuke zapecite u mikrovalnoj na minutu i stavite sa strane
  3. U posudi pomiješajte brašno, cimet, oraščić, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U drugoj posudi pomiješajte maslac, jaje i vaniliju. Pomiješajte grčki jogurt, miješajući da nema mjehurića. Dodajte agavin sirup pa mlijeko i obje posude povežite. 
  4. Izlijte smjesu u kalup i poslažite kriške jabuke na vrh. Pecite od 45 do 50 minuta
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.