12. lipnja 2016.

Omlet od krumpira i jabuka

Omlet od krumpira i jabuke
foto: Danijel Berković/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Zašto ne isprobati kombinaciju jabuke i krumpira u omletu

Sastojci:

500 g krumpira

500 g jabuka

100 g šećera

3 jaja

0.5 l mlijeka

50 g brašna

50 g šećera u prahu

tople vode po potrebi, malo soli

 

Priprema:

Očistiti, skuhati i zgnječiti krumpir. Dodati očišćene i naribane jabuke, jaja, šećer, brašno, malo soli, mlijeko, malo tople vode te miješajte dok se ne dobije smjesa kao za palačinke. Omleti se peku na mješavini ulja i masti, iako možete samo na ulju. Od smjese se dobije 10 omleta, a kad su gotovi posipajte ih šećerom u prahu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.