Autor: Gastro.hr

Dašak mediteranske kuhinje u najboljem austrijskom restoranu

Foto vodič

Splitski restoran Paradigma gostovat će na gourmet večeri 18. listopada povodom proglašenja chefa kuhinje restorana Steira Wirt, Richarda Raucha, za najboljeg chefa u Austriji po vodiču Gault Millau.

Steira Wirt se nalazi u Trautmansdorfu, oko 170km udaljenom od Zagreba, a ova večera događa se samo tri tjedna prije otvaranja Paradigma pop-upa u glavnog gradu. Chef kuhinje restorana Paradigma, Ante Udovičić, će se predstaviti austrijskoj publici s par karakterističnih jela i ta večer će poslužiti kao svojevrstan vrhunac ljetnje sezone 2015. godine i najava zagrebačkih dana.

Otvaranje pop-upa, odnosno privremenog restorana u Zagrebu je planirano za 11. studenoga na adresi Vlaška 55. Paradigma će se na zagrebačkoj adresi zadržati četiri mjeseca. Uz cijeli splitski tim koji se seli u Zagreb, Paradigma će u glavni grad donijeti i svoj inovativni pristup mediteranskoj kuhinji. Jelovnici će biti koncipirani tako da gostima ponude najbolje od dva svijeta, mediteranski štih i recepture po kojima je Paradigma već prepoznata kao i jela inspirirana kulinarskom tradicijom Zagreba i lokalno dostupnim namirnicama.

Paradigma je splitski fine dining restoran koji poslužuje inovativna jela inspirirana mirisima i okusima tradicionalnih mediteranskih kuhinja komplementirana selekcijom vina s obala zemalja koje izlaze na sredozemlje. Prepoznata kao prvi fine dining restoran u gradu, Paradigma je već primila brojna priznjanja u prvoj godini poslovanja, uključujući i članstvo u prestižnom udruženju restoratera Jeune Restaurateur d'Europe. Restoran Paradigma je svoja vrata gostima otvorila u srpnju 2014. godine i dio je grupacije Paradox Hospitality koja još vodi i poznate splitske ugostiteljske objekte Paradox Wine & Cheese Bar i slastičarnu Creme de la Creme.

Vaš komentar