Sastojci:
175 g Nestlé Dessert Corsé čokolade, nasjeckane
140 g omekšalog maslaca
7 jaja
200 g šećera
35 g kakaa u prahu
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 210°C. Premažite maslacem jedan veći (24-26 cm) kalup za torte ili 6 manjih vatrostalnih posuda za soufflé ili lazanje. Rastopite čokoladu na pari i kad je već skoro sasvim rastopljena, dodajte maslac i sve dobro izmiješajte. Maknite s pare. Odvojite žumanjke i bjelanjke. Tucite žumanjke s 150 g šećera dok ne posvijetle i nisu gusti.
2. Dodajte čokoladu s maslacem i kakao u tu smjesu i izmiješajte. Istucite bjelanjce s ostatkom šećera u snijeg i umiješajte pažljivo u čokoladnu smjesu u tri navrata. Ulijte smjesu u kalup ili posude i pecite 20 minuta (za veći kalup) ili 10 minuta za manje posude. Mousse bi u sredini trebao još biti mekan. Ostavite da se ohladi prije posluživanja.
Recept pripremila: Ana Ugarković