Rok valjanosti kremastim kolačima je četiri dana u hladnjaku, dok oni prhki mogu trajati 20-ak dana. Bit će svježiji ako ih držite na suhom i tamnome mjestu pokrivene krpom, dok će u hladnjaku na sebe navući vlagu.
Meke sireve, kao što su brie i mozzarella, spremite u hermetičke posude za hranu, a tvrde u vosak ili papir za pečenje, a zatim u plastičnu vrećicu. Zamrzavate li tvrde sireve, umjesto u papir zamotajte ih u plastičnu foliju. Jaja možete i zamrznuti tako da ih umutite sa solju ili šećerom. Na svakih pet velikih jaja dodajte žličicu ili žličicu i pol šećera ili pola žličice soli. Na isti način možete zamrznuti samo žumanjke, a bjelanjke najprije propustite kroz cjedilo i zamrznite bez dodataka, u prikladnoj posudi.
Ako želite zamrznuti povrće, prije toga ga trebate blanširati, odnosno uroniti u kipuću vodu nekoliko minuta, a potom ga ohladiti u hladnoj vodi.