25. srpnja 2016.

Voćne salate na sedam novih i neodoljivih načina

voćna salata
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pored sladoleda i ledenih deserata, najslađe se ipak osvježiti hladom sezonskom voćnom salatom.

Nema boljeg od miksa ohlađenog voća na vrući ljetni dan. Voćne salate idealna su podloga za igranje, možete kombinirati nove i nespojive okuse, dodavati dressinge i servirati ih na razne načine. Kisele ili slatke, s mentom ili limetom, na štapiću ili u zdjelici. Volimo ih sve!

Donosimo vam sedam novih ideja za pripremu voćnih salata kakve još niste probali.

Ananas, maline, naranča i koja bobica borovnice daju divan spoj koji će vas odvesti u neke još toplije krajeve. Takvu salatu začinite sa sokom limete, žlicom meda i žličicom ribanog đumbira. Divan spoj đumbira i ananasa neće vas ostaviti ravnodušnima.

Mojito voćna salata nešto je što će vas zasigurno zainteresirati. Voće s okusom mojito koktela, postoji li nešto bolje? U posudu ubacite nasjeckanu lubenicu, dodajte šaku borovnica, nešto malina i jagode. Pospite s puno nasjeckane mente, zalijte sokom dvije limete i po želji dodajte nešto šećera u prahu. Za dodatan užitak, salatu možete poprskati s nekoliko kapi bijelog ruma za potpun mojito doživljaj. Stavite salatu u hladnjak kako bi voće upilo sokove, pa navalite na svoje savršeno ljetno osvježenje.

Voćnu salatu u duginim bojama dobit ćete tako da pomiješate sjeckane jagode, ananas, kivi, naranču, bananu i bobice borovnice i grožđa. Začinite voće s dvije žlice meda, ribanom koricom limuna i žlicom soka od limuna. Pomiješajte, ohladite i poslužite. Dodati možete još pokoji začin po vlastitom ukusu, a i omjere možete prilagoditi svojim željama.

voće | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Lubenica je svakako kraljica voća. Osim što su jako, jako ukusne, one su i zdrave. Prepune su vode, a tako slatko neodoljive. Upravo zato, lubenicu je važno jesti u što većim količinama. Dodajte joj osvježavajuću dinju i nešto ananasa, začinite mentom, limunom ili limetom, a kako su lubenice same po sebi najslađe voće, zaslađivač neće biti potreban.

Cheesecake voćna salata? To smo čekali cijeli život. Neodoljivo ukusna, kremasta i bogata, ova salata definitivno će oduševiti sve ljubitelje dobrog kolača od sira. Potreban će vam biti jedan krem sir, pola šalice šećera, malo slatkog vrhnja, borovnice, jagode, kupine i maline. U posudi izmiješajte krem sir i šećer, pa im dodajte slatko vrhnje. U kremu dodajte bobičasto voće, pomiješajte, ohladite i uživajte u voćnom i kremastom savršenstvu.

Dobar dressing odlično upotpunjuje voćne salate. Kombinacija dressinga i soka koje ispušta svježe voće idelano se spaja i stvara neodoljive okuse. Odlična ideja za dressing je mak. Pripremite sirup od soka limuna, naranče, pomiješajte s medom i žličicom maka. Dressing prelijte preko salate koju ste napravili od miksa nasjeckanih jagoda, grožđa, breskve, jagode i borovnice. Lagano protresite pa poslužite.

Osim u zdjeli ili čašicama, voćnu salatu možete poslužiti i na štapiću. Nasjeckajte lubenicu i dinju, umočite ih u posudu s votkom, ohladite pa naredajte voće na štapiće za ražnjiće. Ništa lakše, ni ukusnije. Ukusna, osvježavajuća i lagana za pripremu, ovakva verzija voćne salate idealan je odabir za ljetni tulum. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.