31. kolovoza 2016.

ŠtrudlaFest: Najpopularniji hrvatski kolač napokon je dobio svoj festival!

ŠtrudlaFest
1/6
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
ŠtrudlaFest će se po prvi puta održati ovu nedjelju, 4. rujna u Jaškovu kraj Ozlja. Izbor mjesta nije slučajan, jer je upravo ovo selo, samo 45 minuta udaljeno od Zagreba, postalo globalno poznato nakon prošlogodišnje izrade najduže štrudle na svijetu koja je sa svojih 1479,38 metara ušla u Guinnessovu knjigu rekorda.

U Jaškovu kraj Ozlja, tako se u nedjelju nastavlja priča o karlovačkoj štrudli. ŠtrudlaFest je festival štrudle, slasnih okusa i dobre atmosfere, eno-gastro događanje kojem je cilj predstavljanje gastronomije Karlovačke županije, očuvanje i populariziranje tradicionalnih jela te proizvoda karlovačkih gospodarstvenika i OPG-a.

Koordinatorica projekta Štrudla za Guinnessa i voditeljica tima Vino i gastronomija PPS destinacije Zeleno srce Hrvatske Lidija Žganjer-Gržetić najavila je nedjelju u Jaškovu, a da je domaća štrudla „in“ potvrđuje i dolazak gastro legende Steve Karapandže, akademika kulinarstva Branka Ognjenovića te šefa kuhinje ponajboljeg hrvatskog hotela s 5 zvjezdica, hotela Milenij iz Opatije, Josipa Abičića. Ovaj legendarni trio odlučit će o pobjedniku izbora najbolje štrudle.

ŠtrudlaFest | Author: Promo foto: Promo

Zanimljivo je da su zbog velikog zanimanja u rekordnom roku zatvorene prijave za ovo amatersko natjecanje, što govori u prilog velikom interesu za pokazivanje umijeća u pripremi ove omiljene slastice.

Posebne gošće ŠtrudlaFesta bit će ovogodišnje pobjednice TV gastro-showa “3,2,1- kuhaj” Filipa Sorko i Petra Egić. Njima će se pridružiti i teta Marica, legendarna ambasadorica štrudle iz Jaškova koja će održati radionicu „Kako zamijesiti štrudlu za Guinessa“, a profesorica Ana Stavljenić Rukavina podučit će zašto je bezglutenska štrudla zdrava, ali i ukusna.

ŠtrudlaFest | Author: Promo foto: Promo

Djeci je namijenjena radionica „Mini kuhari, mega delicije“, a kipar Nikola Faller izrađivat će veliku skulpturu od slame za vrijeme trajanja manifestacije na radost svim uzrastima. ŠtrudlaFest ima humanitarni karakter te se, na štandu Udruge Jak kao Jakov, prikupljaju sredstva za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Kao najava ŠtrudlaFestu, od 29.08.-04.09. traje Tjedan štrudle u čak 14 restorana Karlovačke županije (Feniks, Panorama, hotel Korana Srakovčić, Kristal, Lovački rog, Hotel Frankopan, hotel Josipdol, Gradina, AT Turist Grabovac, DP, Žganjer, Toplice Lešće, Lovački dom Muljava, Srce prirode) - u kojima će gosti cijeli tjedan moći kušati više od 20 različitih okusa štrudle po promotivnim cijenama.

ŠtrudlaFest | Author: Promo foto: Promo

Zanimljivo je da će se među timovima koji će se natjecati sa svojim štrudlama na izboru najbolje, naći i onaj gradonačelnika Karlovca Damira Jelića. ŠtrudlaFestom započinje program Rujan u srcu, koji završava Vikendom na Dubovcu sljedeće 10. i 11 rujna. Rujan u srcu organiziraju: Turistička zajednica Karlovačke županije, Turistička zajednica Grada Ozlja, PPS destinacija Zeleno srce Hrvatske i Restoran Žganjer.

Partneri su Karlovačka županija, Grad Karlovac, Grad Ozalj, TZ Grada Karlovca, Electrolux, Terra Croatica, Mileniij hoteli- Opatija,Veli's - Zagreb, Medven trgovina, Žitoproizvod i Keramika Ilovac.

Više informacija na: www.strudlafest.com 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.