23. rujna 2016.

Svinjski medaljoni u kremastom umaku

meso u umaku
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Meki medaljoni odlično se slažu s kremastim umakom od kadulje.

Volimo ih s gljivama i začinskim biljem, volimo ih uz rižu i njoke, a najviše ih volimo u dobrom kremastom umaku. Svinjski medaljoni idealno su meso za ovakav način pripreme. Meka su i lagana za pripremu, a u kombinaciji s finom al dente tjesteninom ili pire krumpirom odlično će pasati upravo kremasti umak od kadulje.

Priprema:

  • Svinjski lungić
  • 1 žlica maslaca
  • 100 ml temeljca
  • 150 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 žličica limuna
  • 1 žlica kadulje

Priprema:

  1. Narežite lungić na medaljone i začinite ga soli i paprom.
  2. Na tavi otopite maslac i dodajte meso.
  3. Pecite oko 3-4 minute sa svake strane.
  4. Kada je gotovo, prebacite meso i dio umaka od maslaca na tanjur i prekrijte ga kako bi ostalo sočno.
  5. U tavu ulijte temeljac i pustite da zavrije.
  6. Dodajte vrhnje za kuhanje, limunov sok i masnoću od pečenja mesa.
  7. Ubacite listiće kadulje i kuhajte dok ne zavrije.
  8. Začinite i servirajte.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.