gastro postao
Tjesteninu gotovo uvijek imate kod kuće, dodajte još par namirnica i napravite ukusno jednostavno jelo!
Ponekad imamo samo malo vremena za pripremu ručka ili večere, a uz to se može dogoditi da nismo stigli u kupovinu. Svejedno toplo jelo se može napraviti brzo a uz sve to može biti jako ukusno. Sve što trebate za ovo brzo i fino jelo je kutija tjestenine po želji, četiri jaja, maslinovo ulje i češnjak i samo dvadesetak minuta vremena. Ako imate parmezan bit će još bolje. Ovaj brzi recept možete prilagoditi svojim okusima, različita tjestenina ili vaši omiljeni začini uz malo vremena
Sastojci:
- 1 kutija špageta ili tjestenine po želji
- 6 žlica maslinovog ulja
- 2 velika režnja češnjaka
- 4 jaja
- papar
- naribani parmezan prema želji
Priprema:
- Pripremite veliki lonac, stavite vodu i pustite da provrije, posolite i stavite tjesteninu.
- U tavu stavite 4 žlice maslinovog ulja, dodajte zgnječen češnjak i zagrijte na srednje jakoj vatri. Pržite češnjak i povremeno ga pritisnite na ulju kako bi pustio okus. Kada češnjak dobije boju, izvadite ga i dodajte ostatak ulja.
- Pecite jaja nježno na ulju, gotovo je kada je bjelanjak čvrst a žumanjak neka još curi. Pazite da jaja ne budu previše pečena. Ocijedite tjesteninu, pomiješajte s jajima. Dodajte papar.
Servirajte toplo, dodajte parmezan prema želji.
Dobar tek!