U borbi za titulom najboljeg kuhara amatera i nagradom od 100 000 kuna ostalo je samo njih šestero. Natjecatelji koji su izdržali sve testove, savladali brojne kuharske izazove, ali i naučili brojne vrijedne lekcije od strane profesionalng žirija su Elena, Iva, Ivana, Zvjezdana, Robert i Ante. Kroz show smo do sada imali priliku vidjeti tridesetak različitih izazova, od brojnih Kutija iznenađenja, Stres testova, Testova osjetila i Gastroduela, a odžane su i Gastroakademije gdje su i natjecatelji i gledatelji showa imali priliku puno toga naučiti.
Kako se prži, poelira, marinira, pošira pokazali su nam vrsni chefovi Barbieri i Galvagno, naučili nas brojnim tehnikama i načinima kuhanja, a saznali smo i kako tretirati neke namirnice koje mnogima nisu bliske poput čičoke ili pak kako napraviti dobar mousse od češnjaka. Žiri je poslovično strog i zahtjevan i od natjecatelja očekuju jako puno, a kako nas od samog kraja dijeli samo još samo pet epizoda, i kriteriji postaju oštriji. Tako smo mogli čuti i brojne konstruktivne ali i kreativne i živopisne komentare, ali i one koje su nas pomalo i nasmijali.
Top 10 najupečatljivijih komentara žirija
- Ajmo, vremeplov i piči! Dođi u 2015.!“ – Dino rekao Dariju
- „Ovo meni spada u neku pizzeriju na rubu grada u Frankfurtu kojega drži neki Talijan koji kao eto nešto kuha“ – Dinov komentar na Valerijevo jelo s potpisom
- „Ivana sad imaš skoro u svim bolnicama posebne menije za specijalnu skupinu bolesnika. Ti bi apsolutna zvijezda bila u kuhinji za takav odjel!“ – Radovan poručio Ivani
- „Ti i dalje imaš odlike kuhinje iz osamstotih godina, vidjet ćemo koliko ćeš uspjeti opstati s tim stilom u ovoj kuhinji“ – Andrej poručio Dariju
- „Mene tretiraš kao kunića pokusnog ili miša bijeloga?“ – Radovan upitao Zvjezdanu
- „Čovjek se sveo na minimalizam, haiku hrana.“ – Dino komentira Ratkovo jelo
- „Dario, što? Prešli smo iz osamdesetih u 19. stoljeće?“ – Dinova kritika Dariju
- „Ovo je buregdžinica razina mediteranske kuhinje!“ – Dino kazao Dariju koji je trebao spremiti tursko jelo
- „Za pekarnu ili slastičarnu na putu super! Za ovo možeš dobiti jedino da budeš šegrt slastičar u restoranu, eventualno, ako bude dobre volje.“ – Dino komentirao Ivanin cupcake
- „Još da si dodao malo korijandera ili kumina, znaš kako bi u Casablanci prošao? E, ljubile bi te sve žene tamo!“ – Radovan poručio Robertu na kušanju cupcakea