Svježe voće možete jesti samo, ali i kombinirati ga sa žitaricama, tostom, obogatiti okuse jogurtom, medom ili orašastim plodovima, a bit će izvrsno i u kombinaciji sa svježim ili mekim sirevima nježnijih okusa. Ponuda voća na tržnicama sada je bogata i raznovrsna, pa vaš doručak svakog dana može donijeti novi izazov i iskustvo. Bobičasto voće zahvalna je pratnja za mliječno-orašasto sljubljivanje okusa, stoga smo za vas odabrali recept koji spaja svježi kravlji sir, sezonske maline i borovnice oplemenjene s malo meda i oraha. Za još laganiju varijantu, odaberite posni sir. Svježe voće možete konzumirati i u "tekućem" obliku - dobra pratnja svakom doručku i izvrsna nadopuna svakodnevnoj prehrani bit će i čaša voćnog soka.
Još savjeta i recepata za najukusniji i najzdraviji doručak potražite u brošuri koju možete preuzeti ovdje.
Svježi sir s bobičastim voćem
Sastojci:
1 šalica svježeg kravljeg sira (posnog)
Šaka malina
Šaka borovnica
1 žlica meda
Nasjeckani orasi (prema želji)
100% voćni sok
Priprema:
1. Stavite svježi kravlji sir u zdjelicu i lagano ga promiješajte vilicom.
2. Dodajte šaku borovnica i šaku malina (ili odgovarajuću količinu nekog drugog sezonskog voća).
3. Prelijte sve punom žlicom meda i dodajte sitno nasjeckane orahe pa nježno izmiješajte.
4. Uz doručak popijte čašu 100% voćnog soka.
Uživajte u zdravom i ukusnom jelu i doznajte zašto je doručak najvažniji obrok - ovdje.