30. kolovoza 2016.

Zarolajte, ispecite, uživajte: Piletina s gljivama u lisnatom tijestu

piletina u tijestu
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Brzi ručak koji ne traži čak ni poseban prilog. Tako jednostavno!

Piletina i gljive odlična su kombinacija u svakoj prilici. Upravo zato se odlično slažu i u lisnatom tijestu. Očekujete li goste, upakirajte piletinu i gljive u više manjih paketića, a ako pripremate ručak za obitelj, pripremite ih u jednom komadu, kao finu pitu. Ne zaboravite izbušiti rupice na vrhu kako bi jelo moglo disati i ne postalo gnjecavo.

Sastojci:

  • Pileća prsa 400 g
  • Gljive 200 g
  • 1 Lisnato tijesto
  • Maslac 50 g
  • Glavica luka
  • 1 režanj češnjaka
  • Peršin
  • Sir po želji

Priprema:

  1. Meso začinite soli i paprom pa ispecite na maslacu.
  2. Izvadite iz tave pa dodajte još maslaca, sjeckani luk i češnjak.
  3. Pustite da se pirja dok ne omekša.
  4. Dodajte gljive i pecite ih nekoliko minuta.
  5. Dodajte još kockicu maslaca, pustite da se otopi pa maknite s vatre.
  6. Lisnato tijesto razvaljajte.
  7. Jednu polovicu tijesta napunite s piletinom, gljivama i umakom koji ste dobili od maslaca.
  8. Pospite peršinom i ribanim sirom.
  9. Prekrijte drugom polovicom tijesta, premažite otopljenim maslacem i napravite nekoliko rupa nožem na vrhu.
  10. Pecite na 200 stupnjeva dok ne dobije lijepu boju.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.