Projekt Kuhaona pripremila je nove radionice za sve one koji žele naučiti nešto novo. U listopadu sve je spremno za okuse meksičke i malezijske kuhinje, američke slastice obuče u čokoladni ganache. Radionice se održavaju na Opatovini 13 u Zagrebu.
Naučite tehnike pripreme sushija i dim suma, a prigodno će se obilježiti i dani kruha s njegovim različitim formama i okusima unutar različitih svjetskih kuhinja.
Radionice:
13.10.2015. - Dim Sum – Predavač: Vid Nikolić Trajanje radionice: 18.00 – 21.00 sat
Har Gow (dim sum punjen mesom kozica i kuhan na pari), Siu Mai (dim sum punjen mljevenom svinjetinom, umotan u wonton i kuhan na pari), Pork Bun (dim sum od tijesta s kvascem, punjen pečenom svinjetinom, kuhan na pari), pržena Gyoza punjena mljevenom svinjetinom, te umak za dim sum bit će na vašem tanjuru tijekom radionice.
15.10.2015. - Raskošan sushi – Predavač: Vid Nikolić Trajanje radionice: 18.00 – 21.00 sat
Riba, tofu, krastavci i avokado samo su neki od sastojaka koji su potrebni za pripremu sushija, a vrlo je važan i način pripreme riže koja mora biti suha i ljepljiva. Kako bi vam sushi dobro ispao najvažnije je upotrijebiti svježe namirnice i znati filetirati ribu. Osim sushija pripremit ćete i miso juhu, a za degustaciju vam pripremamo zeleni čaj i sake.
20.10.2015. - Koloritna meksička kuhinja – Predavač: Marijana Zlomislić Trajanje radionice: 18.00 – 21.00 sat
Meksički tanki kruh (Tortillas), hrskavi zalogaji s piletinom (Taquitos), salsa od avokada (Guacamole), šarena salsa od povrća (Pico de gallo), tortilje sa svinjetinom (Carnitas) i kukuruzne pogačice s piletinom (Gorditas) su jela u čijim okusima ćete uživati.
22.10.2015. - Kuhinja Malezije – Predavač: Vid Nikolić Trajanje radionice: 18.00 -21.00 sati
Na radionici ćete kuhati: Red Curry Laksa (ljutu juhu od kozica), Pork Satay (ražnjiće od svinjetine s umakom od kikirikija), Mee Goreng (rezance s piletinom i kozicama u woku) i Pisang Goreng (uštipke od banane).
27.10.2015. - Čokoladne slastice – Predavač: Robert Bašić Trajanje radionice: 18.00 – 21.00 sat
Za sve ljubitelje čokolade ovo je “must have”. Pripremat ćete brownie s dvije vrste čokolade, hrskavi keks s tri vrste čokolade i čokoladni cupcake s ganache kremom.
29.10.2015. Kruhom oko svijeta – Predavač: Marijana Zlomislić Početak radionice: 18.00 – 21.00 sat
Naučit ćete pripremati irski soda bread, francuske brioche, talijansku foccaciu, marokanski tanki kruh Batbout, kineska parena peciva Mantou, američki kukuruzni kruh Cornbread i indijski tanki kruh Naan. Uz brioche ćemo probati finu jetrenu paštetu, kineska parena peciva ćemo puniti svinjskom potrbušinom i povrćem, focacciu ćemo nadjenuti maslinama i rajčicama i još puno toga finoga.
Više informacija potražite na stranici Kuhaona