01. listopada 2015.

Želite naučiti kuhati? Kuhaona je pripremila nove radionice

Kuhaona
foto: facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
Nove radionice vode sve od Meksika do Malezija i Japana

Projekt Kuhaona pripremila je nove radionice za sve one koji žele naučiti nešto novo. U listopadu sve je spremno za okuse meksičke i malezijske kuhinjeameričke slastice obuče u čokoladni ganache. Radionice se održavaju na Opatovini 13 u Zagrebu.

Naučite tehnike pripreme sushija i dim suma, a prigodno će se obilježiti  i dani kruha s njegovim različitim formama i okusima unutar različitih svjetskih kuhinja

Radionice:

13.10.2015. - Dim Sum – Predavač: Vid Nikolić Trajanje radionice: 18.00 – 21.00 sat

Har Gow (dim sum punjen mesom kozica i kuhan na pari), Siu Mai (dim sum punjen mljevenom svinjetinom, umotan u wonton i kuhan na pari), Pork Bun (dim sum od tijesta s kvascem, punjen pečenom svinjetinom, kuhan na pari), pržena Gyoza punjena mljevenom svinjetinom, te umak za dim sum bit će na vašem tanjuru tijekom radionice. 

15.10.2015. - Raskošan sushi – Predavač: Vid Nikolić Trajanje radionice: 18.00 – 21.00 sat

Riba, tofu, krastavci i avokado samo su neki od sastojaka koji su potrebni za pripremu sushija, a vrlo je važan i način pripreme riže koja mora biti suha i ljepljiva. Kako bi vam sushi dobro ispao najvažnije je upotrijebiti svježe namirnice i znati filetirati ribu. Osim sushija pripremit ćete i miso juhu, a za degustaciju vam pripremamo zeleni čaj i sake

20.10.2015. - Koloritna meksička kuhinja – Predavač: Marijana Zlomislić Trajanje radionice: 18.00 – 21.00 sat

Meksički tanki kruh (Tortillas), hrskavi zalogaji s piletinom (Taquitos), salsa od avokada (Guacamole), šarena salsa od povrća (Pico de gallo), tortilje sa svinjetinom (Carnitas) i kukuruzne pogačice s piletinom (Gorditas) su jela u čijim okusima ćete uživati.

22.10.2015.Kuhinja Malezije – Predavač: Vid Nikolić Trajanje radionice: 18.00 -21.00 sati

Na radionici ćete kuhati: Red Curry Laksa (ljutu juhu od kozica), Pork Satay (ražnjiće od svinjetine s umakom od kikirikija), Mee Goreng (rezance s piletinom i kozicama u woku) i Pisang Goreng (uštipke od banane). 

27.10.2015.Čokoladne slastice – Predavač: Robert Bašić Trajanje radionice: 18.00 – 21.00 sat

Za sve ljubitelje čokolade ovo je “must have”. Pripremat ćete brownie s dvije vrste čokolade, hrskavi keks s tri vrste čokolade i čokoladni cupcake s ganache kremom. 

29.10.2015. Kruhom oko svijeta – Predavač: Marijana Zlomislić Početak radionice: 18.00 – 21.00 sat

Naučit ćete pripremati irski soda bread, francuske brioche, talijansku foccaciu, marokanski tanki kruh Batbout, kineska parena peciva Mantou, američki kukuruzni kruh Cornbread i indijski tanki kruh Naan. Uz brioche ćemo probati finu jetrenu paštetu, kineska parena peciva ćemo puniti svinjskom potrbušinom i povrćem, focacciu ćemo nadjenuti maslinama i rajčicama i još puno toga finoga.

Više informacija potražite na stranici Kuhaona

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.