Špajza 29. ožujka 2016.

Juha od leće s jogurtom

Leća
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Znamo da ste se najeli mesa, pa eto jednog sjajnog recepta za povratak na staru kilažu!

Gledala sam odličan dokumentarac Forks over knives o štetnom učinku masti životinjskog podrijetla (to uključuje i mlijeko) na ljudski organizam.

Zaključak je da ljudi koji svoju prehranu baziraju na hrani biljnog podrijetla u znatno manjoj (skoro u nikakvoj) mjeri obolijevaju od srčanih bolesti, karcinoma dojke, prostate, multiple skleroze - pa zar to već nije dovoljan razlog barem za razmišljanje o manjem unosu mesine. Nemojte me krivo shvatiti, i ja volim meso, obožavam ribu, a da ne pričam o svemu slatkom. Ali još draže mi je da sam vitalna i zdrava.

U to ime - juha od leće s jogurtom:

leća crvena.jpg | Author:

Sastojci:

  • šalica crvene leće
  • 2 mrkve
  • glavica manje brokule
  • glavica luka
  • 3 režnja češnjak
  • malo sjemenjaka korijandera
  • šaka peršina
  • sol, papar
  • maslinovo ulje
  • gušći jogurt

Priprema:

  1. Na ulju prodinstajte luk, češnjak i mrkvu. 
  2. Operite i procijedite leću, te je dodajte u lonac zajedno s brokulom.
  3. Kuhajte 20 min.
  4. Po želji možete dodati koncentriranu rajčicu i malo limunovog soka.
  5. Začinite sjemenkama korijandera i nasjeckanim peršinom, te posolite i popaprite.
  6. Na kraju dodajte jogurt, po mogućnosti što gušći.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.