26. svibnja 2016.

Bilo ljeto ili zima, ove juhe su uvijek lijek za dušu

Turska juha od crvene leće
gastro postao gastro.24sata.hr
Guste i kremaste juhe jela su za svaku priliku i svako mjesto.

Juhe su neizostavan dio našeg života. Ništa nije tako fino kao krem juha koja je bogata povrćem. Kad se neodoljiv miris slasnih juha počne širiti iz kuhinje, sva vaša osjetila odmah će se probuditi. Priprema gustih juha daje nam puno prostora za improvizaciju. Kako bi vam olakšali, za vas odabrali pet ukusnih i jednostavnih recepata za krem juhe koje će biti melem za vaše nepce. 

Među brojnim varijacijama na temu krem juhe krenut ćemo s najjednostavnijom juhom od rajčice. Kada rajčici dodate nekoliko kapi maslinova ulja i par začina dobijete kombinaciju kojoj nema ravne. Upute za pripremu potražite u receptu za Juhu od rajčica

juha od rajčice | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

U zimskim i hladnim danima dobro će vas zagrijati juha od brokule i leće. Kako je brzo i jednostavno pripremiti provjerite ovdje. Teško ćete odoljeti zaokruženom okusu i zanimljivom izgledu Guste juhe od cvjetače. Buket povrća utopljen u rapsodiji nježne juhe. 

Kombinacija brokule, cvjetače, bundeve, poriluka i mrkve u Gustoj juhi od povrća vratit će vam energiju nakon napornog dana. Jednostavna, aromatična, fina i hranjiva - prava zimska. Za Tursku juhu od crvene leće ne trebate potegnuti do Istanbula kako bi uživali u njoj. Ovo je recept naše blogerice Sandre Rončević koju možete skuhati kod kuće, a za koju vam je potrebno samo nekoliko sastojka i pola sata vremena. Dobar tek   

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.