Hladnije dane teško možemo zamisliti bez pravog jela na žlicu, a jedno od omiljenijih definitivno je gulaš. Specijalitet koji dolazi u mnoštvo varijacija, a rado ga spajamo s palentom, njokima, knedlama ili tjesteninom, mada se ne bi bunili ni kada bi bio poslužen samo s nekoliko kriški pravog domaćeg kruha.
Zato smo za vas odabrali deset najukusnijih recepata za gulaš koje obavezno morate probati, a na vama je samo da odaberete omiljeni prilog i uživate u jedinstvenim mirisima koji se šire iz lonca dok se gulaš lagano krčka.
Među bezbrojnim varijacijama najbolje je krenuti od originala, od recepta koji se tradicionalno priprema u domovini gulaša - Mađarskoj. Samo nekoliko sastojaka bit će vam dovoljno da okusite sve čari ovog specijaliteta, a u pute potražite u receptu za Mađarski gulaš.
Ako želite isprobati francusku verziju i usporediti je s izvornim receptom preporučujemo da pripremite nešto aromatičniju varijantu prema receptu za Teleći gulaš.
Vegetarijanci i ljubitelji gljiva doći će na svoje, ako krenu stopama naše blogerice Sandre Rončević i prepuste se užitku po imenu Gulaš od gljiva.
Popularan diljem svijeta, gulaš je dobio brojne inačice, a jedna od omiljenijih je ona sa Zelenog Otoka u kojoj ćete uživati u sasvim drugačijoj pripremi janjetine na Tradicionalni irski način.
I piletina je pronašla svoje mjesto u loncu koji lagano krčka pa ako želite uživati u najmekšem mesu kuhanom s bijelim vinom i temeljcem uz dodatak gljiva, kliknite na link za Pileći gulaš.
Dodatkom mrkve vaš gulaš će poprimiti sasvim drugačiji okus, a predlažemo da Goveđi gulaš s mrkvom poslužite s palentom, tjesteninom ili njokima.
Bundevu smo već vidjeli u mnogim sjajnim ulogama i uvjerili smo se da je nepresušno vrelo inspiracije pa smo sa zadovoljstvom u ovaj izbor uvrstili i Gulaš od bundeve, kojemu će posebnu notu dati malo skuhane leće.
Navikli smo već na razne vinske gulaše, ali zamjena vina s crnim pivom osvojit će sve gurmane, a Gulaš s crnim pivom postat će čest gost vašeg obiteljskog stola.
Marinirano zečje meso sve svoje adute otkrit će vam upravo u ovakvom načinu pripreme, a Gulaš od zeca jelo je koje obavezno morate probati.
Ako vam dobar komad divljači dođe pod ruku obavezno iskoristite priliku i uživajte u gozbi s Gulašom od divljači s palentom, u kojem možete kombinirati razne vrste mesa ili igrati na sigurno i držati se one koja vam je omiljena. Dobar tek!