Kolumne 18. travnja 2017.

Čarolija okusa: Rolada od mljevenog mesa

foto: Gracijela Došen
gastro postao gastro.24sata.hr
Hrskavi spoj slanine i mljevenog mesa - okusi su u kojima će se pronaći svaki ljubitelj mesnih delicija.

Stižu vam gosti, nemate ideju za večeru. Možda vam se jede nešto drugačije. Tada vam predlažem jednostavnu i brzo gotovu mesnu roladu.

 

Možda vas zanima... Mesna rolada sa šljivama Recepti

Svi najčešće pripremamo mljeveno meso u obliku ćevapčića, pljeskavica ili bolonjez umaka. Neka ovoga puta bude malo drugačije.

 

Možda vas zanima... Aromatična mesna rolada s pečenim krumpirom Kolumne

Od sastojaka će vam trebati:
  • 500 g MLJEVENOG MESA
  • 1 JAJE
  • 1/2 ŠALICE ZA ČAJ (ZNAČI MALO VEĆE) KRUŠNIH MRVICA
  • 1 ČAJNA ŽLIČICA SOLI
  • 1 ČAJNA ŽLIČICA PIMENTA
  • 1 ČAJNA ŽLIČICA ČEŠNJAKA U PRAHU
  • 6 KOMADA ŠUNKE
  • 8 ŠNITA SIRA
  • 8 LISTOVA SVJEŽEG ŠPINATA KOJEG BLANŠIRAMO
  • 4 MALO VEĆE ŠNITE SLANINE ILI ŠIRE ŠUNKE

 | Author: Gracijela Došen foto: Gracijela Došen

Priprema:

  1. U posudu stavimo mljeveno meso. Dodamo jaje, krušne mrvice, sol, piment i češnjak u prahu. Sve dobro promiješamo.
  2. Na aluminijsku foliju posložimo smjesu te oblikujemo kocku.
  3. Na tu “kocku” poredamo šunku, sir, blanširane listove špinata te uz pomoć folije zarolamo meso koje smo napunili.
  4. Štrucu premjestimo u kalup za pečenje.
  5. Oko rolade omotamo slaninu ili širu šunku.
  6. Pečemo na 200 stupnjeva oko 50 minuta
Sicilijanska mesna rolada Možda vas zanima... Sicilijanska mesna rolada Recepti



​​​​Uživajte u hrani bilo koje vrste, hrani koju volite. Glasoviti Luciano Pavarotti je rekao:

“Jedna od lijepih stvari u životu je što imamo pravo stati, ma što god radili i posvetiti svoju pažnju hrani.”
 

Gracijelu, odnosno Slatki začin, možete pratiti na ovom blogu i facebook stranici!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.